Във връзка с постъпило писмо от страна на представители на

...
 Във връзка с постъпило писмо от страна на представители на
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за директор на ИА „Национален филмов център”

 Във връзка с постъпило писмо от страна на представители на българската кино общественост, касаещо идния конкурс за избор на ИА „ Национален кино център ” Министерство на културата осведоми, че същият е назначен за 7 февруари 2022 година от 10 ч.

Липсата на информация на интернет уеб страницата е обвързвана със незабавна нужда от пренасрочването му от датата 3 февруари за датата 7 февруари. Поради зародили справедливи спънки за персоналното присъединяване на един от претендентите и с оглед гарантиране на равнопоставеност сред тях бе взето това изключително решение.
  Кандидатите ще показват своите концепции пред  7-членна комисия, чието поименно обявяване преди провеждането на състезанието е нецелесъобразно. Комисията се състои от четирима външни специалисти – представители на филмовата общественост, измежду които и един продуцент, и трима специалисти от Министерство на културата.
  Съгласно одобрените от министъра на културата Правила за провеждането на състезанието концепцията на всеки участник се отваря директно преди явяването му пред комисията. При провеждането на събеседването комисията дава опция на претендента да показа устно създадената от него идея за развиването на ИА „ Национален кино център “ и да добави обстоятелства и условия, които не е съумял да отрази в нея. В този смисъл терзанията за неактуалност са неоснователни.
  Съгласно към този момент цитираните правила конкурсната процедура ще се излъчи на запис на интернет-страницата на Министерство на културата след нейното привършване, каквато е практиката с всички състезания в Министерство на културата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР